ReceptySlané pečivo

Cibul’ovo-slivkové taštičky

Potrebujeme:

Cesto:
500 g hladkej múky,
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker,
1 zarovnaná KL soli,
1 zarovnaná KL cukru,
4 PL oleja,
4 PL bieleho balzamikového octu,
250 ml teplej vody,

Náplň:
200 g sušených sliviek,
2 väčšie červené cibule,
4 PL oleja,
½ KL soli,
1 zarovnaná PL cukru,
2 PL bieleho balzamikového octu,
150 g kyslej smotany.

Postup: 

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej, ocot a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne nakrájame slivky na malé kúsky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a soľ a asi 15 minút dusíme. Pridáme cukor, ocot a slivky a asi 5 minút povaríme. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na polovice. Z každej vyvaľkáme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájame na 8 obdĺžnikov. Náplň nanesieme na polovicu obdĺžnikov tak, aby zostal voľný okraj široký asi 1 cm. Zrolujeme, konce pritlačíme k sebe a položíme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol. Povrch taštičiek uprostred nakrojíme ostrým nožom a trošku roztvoríme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Cibulovo-slivkove tascicky, postup 1

Cibulovo-slivkove tascicky, postup 2

Taštičky podávame najlepšie teplé. Suroviny vystačia asi na 16 kusov.

TIP: Na zosilnenie chuti sliviek môžeme do náplne pridať nadrobno nakrájanú anglickú slaninu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *