Tradičné dobré varené vínko
Asi ako mne, tak aj ostatným ľuďom pri slove Vianoce príde na um varené vínko. Neodmyslyteľná súčasť týchto sviatkov nesmie chýbať ani na našej stránke. Prinášam vám preto výborný recept, jednoduchý na prípravu, ktorý si môžete vychutnávať počas celých sviatkov. Ale ako pri všetkom, tak aj toto vínko treba piť s mierou 🙂
Suroviny:
0,75 l červeného vína
2 PL medu
1 KL škorice
kôra z polovice pomaranča
2 mesiačiky z pomaranča
1 badián
1 PL cukru
Postup: Víno si dáme do hrnca a pomaly zohrievame. POZOR NEVARÍME, aby sa nevyparil alkohol. Na kúsok látky dáme kôru z pomaranča, škoricu a badián. Látku stočíme a zaviažeme niťou, aby nám suroviny nevypadli von. Vrecúško s korením vložíme do horúceho vína, pridáme pomaranč nakrájaný na menšie kúsky, cukor, med a premiešame. Necháme asi 10 minút vylúhovať, aby koreniny vo vrecúšku vypustili arómu a teplé víno môžeme hneď podávať.