Tri otázky z kuchyne Igora Bukovského
Zdravie máme len jedno. A Igor Bukovský je odborníkom na zdravú stravu, aby vaše zdravie fungovalo TIP-TOP. Bez akej suroviny si zaručene nevie predstaviť svoj život a aká surovina ho doteraz straší?
1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?
Uf. Zamyslel som sa, prebehol svoje obľúbené jedlá a recepty – a fakt neviem! Takmer akákoľvek zelenina, veľa ovocia, celozrnné cestoviny, naturálna ryža, strukoviny všetkých tvarov a farieb… Možno by som však predsa len do ruky zobral vlašské orechy a povedal – toto je skvelá chuť, chrúme to pod zubami a dá sa to použiť do sladkých aj slaných jedál, mňam.
2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?
Bez sporáka, panvice a nápadu. Väčšinou totiž varím tak, že si jedlo najprv predstavím a potom sa ho snažím v tej panvici nejako dosiahnuť. Niekedy sa to aj nepodarí, priznávam…
3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?
Paradajky. Rád by som ich jedol, aj som to skúšal, ale môj imunitný systém má na to iný názor a už ho nebudem pokúšať. Dohodli sme sa, že mi občas stoleruje trochu paradajkovej omáčky, tapenády alebo sušené paradajky – som vďačný aj za to.