Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Vianočná torta

Cesto: 220g práškového cukru, 9 vajec, ½ balíčka vanilínového cukru, 40g hrubej múky, 200g zomletých orechov, ½ balíčka prášku do pečiva.
Plnka: 150g masla, 150g práškového cukru, rum podľa chuti, 80g zomletých orechov
Rumová poleva: 2 lyžice horúcej vody, 260g práškového cukru, 1 lyžica oleja, 2 lyžice rumu

Postup: Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku rozmiešame s orechmi a s práškom do pečiva. K žĺtkom zľahka primiešame vyšľahaný sneh a už prichystanú zmes z múky, orechov a prášku do pečiva. Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a pomaly do nej vlievame cesto. Pečieme v mierne teplej rúre. Po upečení necháme tortu dobre vychladnúť a zatiaľ si pripravíme plnku. Cukor s maslom vymiešame, prisypeme orechy, pridáme rum a poriadne premiešame. Vychladnutú tortu prekrojíme, naplníme plnkou a spojíme. Povrch a boky polejeme rumovou polevou z cukru, ktorý zalejeme horúcou vodou, pridáme rum a vymiešame na hustú polevu.

Foto: ilustračné, sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *