Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Čokoládové kolieska

Potrebujeme:
210 g hladkej múky, 140 g masla, 70 g práškového cukru, 40 g zomletých orechov, 20 g kakaa, 1 balíček vanilínového cukru, trocha mletej škorice, citrónová kôra, ríbezľový lekvár

Na čokoládovú polevu potrebujeme:
150 g práškového cukru, 100 g čokolády, 30 g masla, 5 lyžíc vody

Postup:
Najprv si preosejeme múku, kakao, práškový, vanilínový cukor a škoricu. Pridáme orechy, postrúhanú citrónovú kôru, postrúhané maslo a všetko spolu zamiešame. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, povykrajujeme kolieska, poukladáme ich na plech a upečieme v teplej rúre. Upečené a vychladnuté kolieska spojíme lekvárom. Následne si pripravíme čokoládovú polevu: Cukor s vodou uvaríme na hustý sirup, čokoládu necháme zmäknúť a za stáleho miešania k nej prilievame cukrový sirup. Všetko spolu dôkladne vymiešame a nakoniec pridáme maslo. Kolieska polejeme hotovou čokoládovou polevou a necháme ju stuhnúť.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *