Zemiakový šalát so špenátom a chrumkavou slaninou
Doma nás už omrzela stará dobrá klasika. Zemiakový šalát s majonézou, mrkvou a hráškom je klasika, no chcelo to už niečo iné. Darmo, klasický zemiakový šalát chutí najlepšie na Vianoce. Ponúkame vám chutnú alternatívu, vhodnú k rezňom či pečenému mäsu.
Základ tvoria zemiaky, bez nich to nepôjde. Následne stačí už len pár surovín a voilá chutný šalát je hotový. Vyskúšajte náš recept 😉
Na zemiakový šalát budeme potrebovať:
- 1kg malých zemiakov
- 2 vajíčka
- 100 g prerastanej slaninky
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 100 g mladého špenátu
Na dresing:
- 250 ml kyslej smotany
- 1 Pl horčice
- 2 Pl olivového oleja
- 1 Pl citrónovej šťavy
- hrsť petržlenovej vňate
- soľ
- mleté čierne korenie
Ako na to:
Zemiakový šalát začneme pripravovať tak, že si navyberáme najprv malé zemiaky. Tie umyjeme a dáme ich variť v šupke. Zemiaky varíme približne 15-20 minút. Zároveň si dáme do menšieho hrnca vajíčka, ktoré varíme 10-12 minút. Zemiaky po uvarení scedíme a necháme vychladnúť.
Medzitým, ako nám chladnú zemiaky a varené vajíčka, pripravíme si slaninu. Tú si nakrájame na plátky a restujeme do chrumkava. V masti, ktorú pustila slanina si osmahneme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku. Pripravíme si misku, do ktorej si dáme zemiaky, chrumkavú slaninku, cibuľku a umyté a vysušené lístky špenátu.
V malej miske si spolu zmiešame kyslú smotanu, horčicu, olej, citrónovú šťavu a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Dresing premiešame a dochutíme soľou a korením. Hotový vymiešaný dresing navrstvíme na uvarené zemiaky a zľahka všetky ingrediencie dobre premiešame. Netradičný zemiakový šalát dáme vychladiť do chladničky a pred podávaním ho ozdobíme vajíčkami nakrájanými na kolieska alebo mesiačiky. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám zemiakový šalát so špenátom a chrumkavou slaninkou chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.