NátierkyOvocieRecepty

Tradičný marhuľový džem

sladký darček na slnečné dni

Doba prípravy: asi 30 minút

Prísady:
1,1 kg marhúľ (očistených a nakrájaných na malé kúsky),
300 ml 100 % jablkovej šťavy,
1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr.Oetker.

Príprava:
Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s jablkovou šťavou. Pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP:
Vôňu marhuľového džemu pekne doplní dreň z Vanilkového struku ,,Bourbon” Dr.Oetker, ktorú pridáme spoločne so želírovacím cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *