ČlánkyRecepty

Základné cesto na pizzu bez kysnutia

Nie je to síce originál cesto, ale ak máte chuť tento recept vám jednoznačne zaženie hlad a túžbu po tomto skvelom jedle. Ako bonus, cesto na pizzu budete mať hotové veľmi rýchlo. Stačí už len očistiť, nakrájať či nastrúhať všetky dobré suroviny, ktoré chcete na pizzu respektíve, ktoré v žiadnom prípade nemôžu na tomto pokrme chýbať, a poukladáme ich na cesto a voilá, vaša vysnívaná pizza bude do menej ako 30 minút hotová.

Už určite cítite vôňu paradajkového pyré a roztečeného syra. Ako pripravíte cesto na pizzu?

Na cesto budeme potrebovať:

  • ½ hrnčeka hladkej múky
  • 1 Čl kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ Čl soli
  • ½ hrnčeka vody
  • 1 Pl oleja

Ako na to:

Určite ste už neraz pripravovali domáce cesto, preto sa rozhodnite sami, či chcete cesto radšej miesiť ručne alebo pomocou kuchynského robota. Ja sa prikláňam skôr k ručnému mieseniu, aj keď je to oveľa pracnejšie, no stále mám pocit, že celú tú štruktúru cesta viem oveľa lepšie odhadnúť. Kuchynský robot nám zas ušetrí čas i energiu.

Do misky si nasypeme múku, pridáme soľ, kypriaci prášok, vodu a olej – môžete použiť aj olivový. Zapneme robot a počkáme, kým sa cesto začne odliepať od stien. Ak cesto miesite rukou, platí to aj v tomto prípade, miesime dovtedy, kým sa cesto nezačne pekne odliepať zo stien misky.

Hotové cesto vyklopíme z misky na pomúčenú pracovnú dosku a rukami vypracujeme elastický bochník.  Z tohto množstva ingrediencií by nám mali vzniknúť dve približne stredne veľké pizze. Cesto na pizzu si rozvaľkáme obložíme ho obľúbenými surovinami, ktoré máme najradšej.

Pizzu už len stačí piecť v rúre pri teplote cca 200 °C 7 max. 10 minút. Voilá, a pizza je hotová. Dobrú chuť.

cesto na pizzu

Páčil sa vám tento recept na základné cesto na pizzu? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *