Dezerty a múčne jedláRecepty

Maslové sušienky s arašidovými orieškami

Sušienky ku káve alebo k čaju. Ak máte radi sladko-slanú kombináciu, sušienky s arašidovými orieškami si obľúbite. Krehké maslové cesto a nasekané arašidy – ideálne na mlsanie, či na desiatu.

Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Ani nebudete vedieť ako, a už si budete so svojimi najbližšími pochutnávať na skvelých maslových sušienkach.

Na sušienky s arašidovými orieškami budeme potrebovať: 

  • 100 ml mlieka 
  • 200 g kryštálového cukru 
  • 1 Čl vanilkového cukru 
  • 100 g masla 
  • 1 vajce 
  • 200 g polohrubej múky 
  • 200 g hladkej múky 
  • 5 g prášku do pečiva 

Na potretie:

  • 10 ml vody 
  • 1 žĺtok 

Na posypanie:

  • 100 g arašidových orieškov 

Ako na to:

Pripravíme si hrniec, do ktorej nalejeme mlieko, pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Zmes privedieme do varu a varíme následne ešte ďalších 5 minút. Potom mliečnu zmes s cukrom necháme vychladnúť na izbovú teplotu. 

V miske si zmiešame zmäknuté maslo s vajíčkom. Primiešame prevarené a vychladnuté mlieko s cukrom a dôkladne premiešame. Do zmesi prisypeme kypriaci prášok do pečiva a múku. Všetko spolu premiešavame, môžeme použiť aj kuchynský mixér a miesime, až kým nám nevznikne husté cesto.  Pripravíme si pracovnú dosku, ktorú jemne pomúčime a rozvaľkáme na nej cesto cca do hrúbky 7 milimetrov. Z cesta povykrajujeme sušienky a poukladáme na plech, ktorý si pred tým vystelieme papierom na pečenie. Rozmiešame žĺtok s vodou a potrieme sušienky. Následne ich posypeme nasekanými arašidovými orieškami. Sušienky s orieškami pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 200 °C. Voilá, sušienky s arašidovými orieškami sú hotové. Dobrú chuť!

Sušienky s arašidovými orieškami

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám sušienky s arašidovými orieškami chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *