Bábovka z bazy

Áno, čítate správne. Bábovka z bazy je veľká pochúťka a minimálne stojí za vyskúšanie. Povýšte klasiku na niečo extra. Baza dodá koláču netradičnú letnú chuť. V spojení s citrónovou šťavou alebo kôrou sa stane tento recept obľúbenou súčasťou tohto leta. Recepty z bazy sú veľmi populárne, a mali by patriť do vašej rodinnej kuchárskej knihy.

Na bábovku z bazy budeme potrebovať : 

  • 6 ks veselých vajíčok
  • 140 g práškového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 3 PL bazového sirupu
  • 100 g polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 Čl citrónovej kôry 
  • 2 Pl oleja 
  • štipka soli
  • olej  na vymastenie formy
  • hrubú múku na vysypanie formy 
babovka z bazy
Bábovka z bazy

Ako na to: 

Vyhrejeme si rúru na 180 °C. Formu na bábovku potrieme olejom a vysypeme múkou.  Potom začneme pripravovať cesto. Bábovka z bazy si vyžaduje rozdelenie vajíčok. Najprv si preto oddelíme žĺtky a bielky do samostatných misiek. K žĺtkom pridáme práškový a vanilkový cukor, bazový sirup a dohladka vymiešame. K bielkam pridáme štipku soli a vyšľaháme mixérom tuhý sneh. Do zmesi so žĺtkami striedavo primiešame s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Sneh premiešavame zľahka do cesta, aby sa zachoval ten správny objem. Nakoniec primiešame citrónovú kôru a olej. Hotové cesto vylejeme do pripravenej vysypanej formy a pečieme približne 30 minút. 

Medzi tým, ako sa nám bábovka pečie si pripravíme polevu z bazového sirupu, citrónovej šťavy a cukru. Najprv si zmiešame sirup s citrónovou šťavou a pomaly primiešavame cukor, kým dosiahneme požadovanú konzistenciu. Vychladnutá bábovka z bazy čaká už len na to, aby ste ju poliali citrónovou polevou. Voilá a na hotovej bábovke z bazy si môžete smelo pochutnať.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *