Bravčové mäso na hríboch
Potrebujeme:
60 dg bravčového mäsa z lopatky alebo zo stehna, 10 dg čerstvých hríbov, 7 dg miešanej zeleniny, 5 dg cibule, 4 dg masti, 2 lyžičky hladkej múky, 1 dg sušených alebo 10 dg čerstvých hríbov, soľ
Postup:
Najprv si na masti speníme na kolieska pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu. Pridáme dobre umyté bravčové mäso, umyté a pokrájané hríby, soľ a dusíme prikryté za častého podlievania horúcou vodou. Po zmäknutí mäso vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, podlejeme horúcou vodou, povaríme, scedíme a nalejeme na pokrájané mäso. Podávať môžeme so zemiakmi, dusenou ryžou alebo so zeleninovým šalátom.