Vynikajúca krémová mrkvová polievka s batátom

Krémové polievky sú v tomto chladnom počasí tým najlepším jedlom. Zahrejú a skvelo zasýtia. Okrem toho, sú veľmi zdravé. To všetko vám dá aj mrkvová polievka s batátom.

My doma často pripravujeme aj hráškovú polievku či brokolicovú no z krémových u nás jednoznačne vyhráva mrkvová. S prímesou sladkého zemiaku je dokonalá. Na vrch si môžete nakrájať na jemno nakrájanú petržlenovú vňať, či opražiť si slnečnicové alebo tekvicové semienka. Vtedy bude chutiť úplne skvelo.

Mrkvová polievka s batátom: 

  • 1 Pl oleja
  • 4 mrkvy
  • 1 väčší batát
  • 1 l zeleninového vývaru (bujón)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletá paprika
  • tymián  

Ako na to:


Pripravíme si väčší hrniec, v ktorom si zahrejeme olej. Umyjeme a očistíme si mrkvu a batát, ktoré nakrájame na menšie kocky. Pri krájaní sladkého zemiaku buďte opatrnejší, nakoľko je táto zelenina veľmi tvrdá a ťažko sa krája. Takto nakrájanú zeleninu si osmahneme na oleji približne 3 minúty. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a mletú papriku. Zmes premiešame a všetko spolu necháme restovať. Následne zalejeme vývarom a necháme variť, kým zelenina nezmäkne. 

Mäkkú, uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Pridáme pretlačený cesnak a podľa chuti dochutíme ešte soľou alebo čiernym korením. Ešte chvíľu necháme zmes povariť a voilá, mrkvová polievka s batátom je hotová. Môžete ju podávať s nastrúhaným syrom na vrchu alebo s opečeným chlebíkom. Dobrú chuť.

Páčil sa vám tento recept? Podporte ich zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám polievka s batátom chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *