Mäsový nákyp

Potrebujeme: 500g bravčového mäsa, 1 cibuľa, 4 rožky, 0,5l mlieka, 4 vajcia, lyžica masla, olej, rasca, mleté čierne korenie, petžlenová vňať, soľ, voda

Postup: Mäso umyjeme a pomelieme. Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, okoreníme, osolíme a pražíme.  Zmes podlejeme vodou a dusíme domäkka. Řožky pokrájame na menšie kúsky a namočíme do mlieka. Z rožkov vytlačíme prebytočné mlieko, zmiešame ich s vajciami a primiešame k vychladenej mäsovej zmesi. Do vyššej formy na pečenie alebo ohňuvzdornej sklenenej misy vysypeme pripravenú zmes, poukladáme naň kúsky masla a zapečieme doružova. Podávame s kompótom alebo zeleninovým šalátom.

Foto: ilustračné, sxc.hu

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *