Cícerová polievka
Potrebujeme: 15 dkg cíceru, 5 dkg hladkej múky,10 dkg ovsených vločiek, olej, nové korenie, cibuľu, mletú papriku, cesnak, vegetu, soľ, petržlenovú vňať
Postup: Cícer umyjeme, namočíme do vody (dobre je ho nechať 12 hod.), potom dolejeme vodu a varíme domäkka spolu s novým korením. Na oleji speníme očistenú cibuľu, pridáme hladkú múku, mletú papriku, zalejeme vodou, povaríme (klasická zápražka) a vlejeme k cíceru. Dochutíme rozotretým cesnakom, soľou a pridáme umyté ovsené vločky. Varíme domäkka. Nakoniec pridáme vegetu a petržlenovú vňať.
Cícer je zdrojom bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje zinok, kyselinu listovú, proteíny. Obsahuje málo tukov a patrí k najlepšie stráviteľnej tekutine. Vďaka obsahu vápnika a železa je vhodný aj pre tehotné ženy a deti.
Za recept ďakujeme pani Viere z Košíc.