Čokoládové prekvapenie s malinami

Doba prípravy: asi 15 minút

Vystačí na: 4 porcie

Na dezert:

1 balíček Dessertu Chocolat Dr.Oetker

400 ml plnotučného mlieka

45 g cukru

Na ozdobenie:

200 g mrazených malín

2 zarovnané PL cukru

1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

200 ml smotany na šľahanie

1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

Zdobenie tmavé Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

4 poháre

elektrický ručný šľahač

cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Postup

1. Dezert pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť.

2. Maliny nasypeme do kastrólika, pridáme cukor a škrob a krátko zahrejeme. Malinovú omáčku nanesieme na dezert a necháme vychladnúť.

3. Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a dezert ozdobíme. 4. Odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme zdobením.

TIP:

Miesto mrazených malín môžeme použiť i iné mrazené alebo čerstvé ovocie, napr. jahody, lesné ovocie…

Cokoladove prekvapenie

 

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *