Classic burger s originálnym burgrovým dipom

Suroviny na burger:Classic burger s burger omackou small
Hamburgerové žemle Penam Grill me
500 g mletého hovädzieho mäsa
1 vajce
1 lyžička dijonskej horčice
1 PL kečupu
2 šalotky
1 strúčik cesnaku
100 g syra Niva
3 plátky grilovanej slaniny
listový šalát
čerstvo namletá morská soľ a korenie

Suroviny na dip:
2 PL majonézy
1 PL kečupu
1 lyžička tabasca
1 lyžička brandy
2 kyslé uhorky

Postup – burger dip:
Zmiešame majonézu, kečup a tabasko, pridáme nadrobno nakrájané uhorky a na záver prilejeme jednu lyžičku brandy. Dochutíme podľa chuti.

Postup – burger:
Šalotky nakrájame nadrobno a mierne ich na rozpálenom oleji osmažíme spolu s nastrúhaným cesnakom. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme osmaženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré osmažíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 – 8 minút. Nakoniec dáme na mäso plátky grilovanej slaniny s plátkami nakrájanej Nivy a necháme rozpiecť. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu a na spodný diel dáme pripravený dip, pripravené mäso so slaninou a syrom Niva, dozdobíme šalátom podľa výberu a zaklopíme horným dielom žemle.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *