Dezerty a múčne jedláRecepty

Citrónové tiramisu

Potrebujeme:

1 väčšie balenie podlhovastých piškót,
250 g mascarpone,
300 g jemného tvarohu,
200 ml kyslej smotany,
2 balíčky vanilkového cukru,
200 g práškového cukru,
2 žĺtky,
1 citrón,
pohár uvarenej kávy,
1 PL vaječného likéru,
kakao alebo čokoláda na ozdobenie.

Postup:

Mascarpone zmiešame s tvarohom, kyslou smotanou a vanilínovým cukrom. Potom k tomu pridáme žĺtky vymiešané s práškovým cukrom a šťavou z citróna. Uvarenú kávu prelejeme do misky, pridáme likér a postupne do nej namáčame piškóty. Ukladáme ich na dno formy a na nich dáme vrstvu krému. Postup opakujeme, opäť nasleduje vrstva namočených piškót a vrstva krému. Dezert necháme odležať niekoľko hodín v chladničke. Pred podávaním ho ozdobíme hoblinkami čokolády alebo ho posypeme kakaom.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *