Hlavné jedláNátierkyReceptyRybyTop

Avokádový toast s údeným lososom

Tento toast je ideálnym riešením, keď si chceme dopriať niečo svieže, zdravé a hotové za pár minút. Krémové avokádo sa výborne dopĺňa s údeným lososom, citrónovou šťavou a chrumkavým chlebom. Perfektné raňajky, brunch alebo ľahká večera – s minimom práce, no s luxusnou chuťou.

Prihláste sa do newslettra

Tipy na recepty, pozvánky na akcie a súťaže.

Avokádový toast s údeným lososom – rýchle raňajky plné energie a chuti

Potrebujeme:

  • 2 plátky kváskového alebo celozrnného chleba
  • 1 zrelé avokádo
  • šťavu z ½ citróna
  • 1 KL olivového oleja (voliteľné)
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
  • 80 – 100 g údeného lososa
  • pár lístkov rukoly alebo baby špenátu
  • sezamové semienka

Avokádový toast s údeným lososom.
Avokádový toast s údeným lososom.

Postup:

Najprv si opečieme chlieb do chrumkava. Buď v hriankovači, na panvici alebo v rúre. Medzitým si pripravíme avokádovú nátierku: rozpučené avokádo zmiešame s citrónovou šťavou, olivovým olejom, štipkou soli a korenia.

Na teplý toast rovnomerne natrieme avokádovú zmes, navrstvíme plátky údeného lososa a dozdobíme rukolou. Nakoniec posypeme sezamovými semienkami. Táto luxusná kombinácia sa zázračne hodí na raňajky, obed i večeru. Milujeme ju!

Tip:

K údenému lososu sa parádne hodí aj smotanová nátierka. Ideálne vo verzii s bylinkami. Takže, ak nemáte doma avokádo, ale máte žervé alebo smotanovú nátierku, vyskúšajte túto zamatovú obmenu.

Foto: Shutterstock.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *