Citrónový cheesecake
Cheesecakov je v dnešnej dobe od výmyslu sveta. Medzi jeden z najklasickejších však určite patrí citrónový.
Potrebujeme:
800 g nízkotučného jemného tvarohu,
200 g sušienok (napr. BeBe),
100 g masla,
4 vajcia,
100 g cukru,
1 vanilínový cukor,
1 citrón,
1 Zlatý klas alebo vanilkový puding,
500 ml mlieka.
Postup:
Sušienky rozdrobíme, dáme do vyššej misky a rozmixujeme s roztopeným maslom. Zmes pozatláčame na dno vymastenej tortovej formy a dáme zapiecť do rúry asi na 5 minút. V hrnci uvaríme Zlatý klas alebo puding s mliekom a necháme ho vychladnúť. Vajíčka oddelíme na žĺtka a bielka. V ďalšej mise zmiešame tvaroh s cukrom, vanilínovým cukrom, žĺtkami, pudingom, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou. Na záver k hmote opatrne primiešame aj vyšľahaný sneh z bielkov. Celý obsah vylejeme na sušienkový korpus a dáme dopiecť približne na hodinku do rúry vyhriatej na 180°C. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť a vložíme ho do chladničky. Necháme ho tam min. 2 hodinky, najlepšie celú noc.