BravčovéMäsoReceptyZemiaky

Zemiaky plnené mäsom

Potrebujeme:

600 g väčších zemiakov,
200 g bravčového mäsa,
1 žemľa,
1 vajce,
30 g cibule,
40 g hladkej múky,
40 g masla,
10 g cukru,
2 dl mlieka,
soľ,
mleté čierne korenie,
bobkový list,
ocot

Postup:

Očistené zemiaky v strede vydlabeme. Mäso pomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, vajce, soľ, čierne korenie, postrúhanú cibuľu a premiešame. Pripravenou plnkou naplníme zemiaky, dáme do hrnca, podlejeme vodou, prikryjeme a udusíme až kým nezmäknú. Z múky a masla pripravíme zápražku, zlejeme ju vodou, pridáme bobkový list, soľ, trocha cukru, octu a povaríme približne 15 minút. Nakoniec pridávame mlieko až kým nám nevznikne polohustá omáčka, ktorou polejeme udusené zemiaky. Môžeme podávať s chlebom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *