Hubové rizoto

Prekvapte vašu rodinu a pripravte nádherne krémové hubové rizoto.

Potrebujeme:

600 ml vývaru,
300 g ryže,
250 g čerstvých húb,
50 g tvrdého syra,
2 lyžice oleja,
1 cibuľa,
1/2 lyžičky mletej rasce,
soľ,
mleté čierne korenie,
petržlenová vňať.

Postup:

Najprv na rozpálenom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu, opražíme, pridáme nakrájané huby, osolíme podľa chuti, okoreníme, zalejeme horúcim vývarom a necháme dusiť, kým všetky suroviny nezmäknú. Počas dusenia pravidelne podlievame vývarom. Nakoniec rizoto posypeme petržlenovou vňaťou a pred podávaním strúhaným syrom.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *