ČlánkyMagazínTopZaujímavosti a nápady

Čokoládové verzus ovocné mafiny

Mafin je obľúbenou chutnou rýchlovkou každej šikovnej gazdinky, s ktorou sa zaručene blysne u svojich najbližších aj pri nečakanej návšteve. Zdomácnený názov mafin je z pôvodného anglického názvu ,,muffin“ typického hlavne u Američanov. Dnes je však už aj u nás jednou z najobľúbenejších pochúťok, ktorej nekonečné množstvo variantov a kombinácií umožňuje naozaj každému, aby si vybral to najlepšie pre svoj vyberavý jazýček. Azda najväčšou výhodou, samozrejme po vynikajúcej chuti, je rýchlosť a jednoduchosť prípravy tohto populárneho pokrmu.

Mafin je druh pečiva malých rozmerov vyrábaného z biskvitového cesta. Jeho konzumácia je typická pri rôznych posedeniach. Prvé mafiny pochádzajú z už spomínanej Ameriky približne zo 70. a 80. rokov 20. storočia.

Možno sa stretnete aj s názvom anglické mafiny, ktoré sú však úplne odlišné od tých typicky amerických. Anglický mafin je toast zo svetlého chleba, obvykle podávaný s maslom.

Foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *