Dezerty a múčne jedláRecepty

Ovocné mafiny

Potrebujeme:

250 g hladkej múky,
2 lyžičky prášku do pečiva,
½ lyžičky mletej škorice,
100 g práškového cukru,
½ balíčka vanilkového cukru,
0,08 l oleja,
2 vajcia,
200 g zrelých banánov,
5 lyžíc mlieka,
2 lyžice hladkej múky,
150 g červených alebo čiernych ríbezlí.

Postup:

Pripravíme dve misy. Do jednej nasypeme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a následne premiešame. Do druhej dáme práškový cukor, vanilkový cukor, olej, vajcia, banány popučené vidličkou a mlieko. Dôkladne premiešame, prisypeme zmes z prvej misy a dobre vymiešame. Umyté, odstopkované a osušené ríbezle zmiešame s 2 lyžicami hladkej múky, pridáme ich do cesta a zľahka premiešame. Do vymastených a múkou vysypaných jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto (keďže sa nafúkne) a pečieme v rúre pri teplote 180 °C približne 20-30 minút (sledujeme tvar). Po miernom ochladnutí mafiny vyberieme z jamiek a podávame. Mafiny pečieme na špeciálnom plechu s jamkami alebo ich môžeme piecť na rovnom plechu v papierových košíčkoch. Dva alebo tri košíčky vložíme do seba, naplníme ich do 2/3 cestom, upečieme a v košíčkoch necháme vychladnúť.

Foto: sxc.hu

One thought on “Ovocné mafiny

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *