ReceptyŠalátyTop

Coleslaw – obľúbený kapustový šalát

Coleslaw je klasika americkej kuchyne s holandskými koreňmi, ktorá si našla miesto aj na našich stoloch. Tento obľúbený chrumkavý kapustový šalát s krémovým dressingom je ideálny doplnok ku grilovanému mäsu, burgrom alebo ako ľahká samostatná príloha. My ho milujeme k pečeným zemiakom posypaným syrom.

Prihláste sa do newslettra

Tipy na recepty, pozvánky na akcie a súťaže.

Na 4 porcie potrebujeme:

  • ½ malej hlávky bielej kapusty
  • 2 mrkvy
  • ½ malej cibule (voliteľné)
  • 100 g majonézy
  • 2 PL bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 1 PL jablčného octu alebo citrónovej šťavy
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL cukru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Najprv nakrájame kapustu na tenké prúžky, mrkvu nastrúhame najemno a cibuľu nasekáme nadrobno. Potom si prirpavíme dresing. V mise zmiešame majonézu, jogurt, ocot, horčicu, cukor, soľ a korenie. Pridáme zeleninu a dôkladne premiešame, aby bol šalát rovnomerne obalený dressingom. Hoci nám tečú slinky, musíme byť trpezliví. Coleslaw necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne niekoľko hodín, aby sa chute prepojili a kapusta zmäkla.

    Tip:

    Časť majonézy môžeme nahradiť jogurtom pre odľahčenú verziu. Bielu kapustu môžeme vymeniť za červenú alebo zmiešať obe kapusty dohromady.

    Foto coleslaw – obľúbený kapustový šalát: Shutterstock.com

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *