
Coleslaw – obľúbený kapustový šalát
Coleslaw je klasika americkej kuchyne s holandskými koreňmi, ktorá si našla miesto aj na našich stoloch. Tento obľúbený chrumkavý kapustový šalát s krémovým dressingom je ideálny doplnok ku grilovanému mäsu, burgrom alebo ako ľahká samostatná príloha. My ho milujeme k pečeným zemiakom posypaným syrom.
Na 4 porcie potrebujeme:
- ½ malej hlávky bielej kapusty
- 2 mrkvy
- ½ malej cibule (voliteľné)
- 100 g majonézy
- 2 PL bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 1 PL jablčného octu alebo citrónovej šťavy
- 1 ČL horčice
- 1 ČL cukru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Najprv nakrájame kapustu na tenké prúžky, mrkvu nastrúhame najemno a cibuľu nasekáme nadrobno. Potom si prirpavíme dresing. V mise zmiešame majonézu, jogurt, ocot, horčicu, cukor, soľ a korenie. Pridáme zeleninu a dôkladne premiešame, aby bol šalát rovnomerne obalený dressingom. Hoci nám tečú slinky, musíme byť trpezliví. Coleslaw necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne niekoľko hodín, aby sa chute prepojili a kapusta zmäkla.

Tip:
Časť majonézy môžeme nahradiť jogurtom pre odľahčenú verziu. Bielu kapustu môžeme vymeniť za červenú alebo zmiešať obe kapusty dohromady.
Foto coleslaw – obľúbený kapustový šalát: Shutterstock.com






