ReceptySlané torty a misy

Cuketový nákyp

Pripravte si cuketový nákyp ako ľahký obed či večeru.

Potrebujeme:

400 g nastrúhanej cukety,

200 g nahrubo nastrúhaného tvrdého syra,

200 g na rezance nakrájanej liptovskej salámy,

250 ml polohrubej múky,

100 ml oleja,

4 vajíčka,

4-5 strúčikov cesnaku,

1/2 prášku do pečiva,

petržlenová vňať,

soľ,

muškátový oriešok.

Postup:

Petržlenovú vňať si pokrájame nadrobno a cesnak pretlačíme cez lis. Všetky suroviny okrem vaječných bielok zmiešame. Zo 4 bielok vyšľaháme pevný sneh, a keď sú už ostatné ingrediencie dostatočne premiešané, opatrne pridáme aj hotový sneh. Zmes vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.  Cuketový nákyp podávame so šalátom za tepla alebo za studena.

ilustračné foto: pixabay.com

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *