Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou

Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Vystačí na: asi 80 porcií
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 10 minút

Prísady:

Na náplň:
125 g nasekaných sušených brusníc
50 g mletých mandlí
80 g nasekanej horkej čokolády
1 vajce
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

Na cesto:
375 g hladkej múky
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 vajce
180 g zmäknutého masla alebo margarínu
2 PL vody
2 zarovnané KL kakaa

Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Príprava:

  1. Na prípravu náplne v mise vareškou zmiešame brusnice s mandľami, čokoládou, vajcom a škoricovým cukrom.
  2. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, vanilínovým cukrom, vajcom, maslom alebo margarínom a vodou a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej zapracujeme kakao. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme svetlé i tmavé cesto na pláty 20 x 10 cm. Svetlé cesto položíme na tmavé cesto, pritlačíme a opatrne rozvaľkáme na obdĺžnik 40 x 20 cm. Na cesto nanesieme náplň a uhladíme. Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  3. Rolády nakrájame ostrým nožom na plátky s hrúbkou 1 cm a rozložíme na plechy vyložené papiermi na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  4. Slimáky necháme vychladnúť.

TIP: Horkú čokoládu môžeme nahradiť iným druhom čokolády.

V dobre uzavretej nádobe môžeme slimáčiky uchovávať 3 týždne.

Slimaky-s-brusnicovou-naplnou-600x800

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *