Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Anízky

Potrebujeme: 200g hladkej múky, 100g cukru, 100g masla, 1 lyžička roztlačeného a preosiateho anízu, 3 vajcia, orechy, hrozienka

Postup: Cukor, 2 vajcia a maslo dôkladne šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena. Potom pridáme aníz, múku a zľahka zamiešame. Z pripravenej hmoty malou lyžičkou robíme kôpky na vopred vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme orieškami, či hrozienkami. Takto pripravené anízky necháme na jednu noc odstáť pri izbovej teplote. Pečieme až na druhý deň približne 7 minút pri teplote 150°C.

Foto: ilustračné, sxc.hu

One thought on “Anízky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *