Domáce tvarohové nanuky

Leto je ako stvorené na dobrú zmrzlinu či nanuk. Vyrobte si tvarohové nanuky doma. Stačí trošku fantázie, formičky na nanuky a mrazák, ktorý z nich spraví to pravé letné a chutné osvieženie.

Ak ste smotanový, máme pre vás recept na domáce nanuky, pripravené z jemného tvarohu a smotany. Samozrejme, na ich povrchu nesmie chýbať čokoláda. Tak sa smelo pusťme do ich prípravy 😉

Na domáce tvarohové nanuky budeme potrebovať: 

  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 Pl práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 4 Pl 16% kyslej smotany
  • 150 g horkej čokolády
  • 2 Pl oleja
  • špajle

Ako na to:

V miske si spolu zmiešame tvaroh, práškový a vanilkový cukor. Do zmesi prilejeme dobre vychladenú smotanu na šľahanie a pomocou kuchynského mixéra na pomalých otáčkach vyšľaháme nadýchaný krém. Do krému pridáme 4 polievkové lyžice kyslej smotany a zľahka vmiešame. Tvarohovo-smotanovú zmes ochutnáme a prípadne osladíme práškovým cukrom.

Tvarohovú zmes plníme do formičiek na nanuky a vložíme ich do mrazáku aspoň na 4 hodiny. Vo vodnom kúpili si rozpustíme horkú čokoládu, do ktorej prilejeme 2 polievkové lyžice oleja. Hotové zamrazené nanuky potom namočíme do rozpustenej horkej čokolády. Voilá, domáce tvarohové nanuky sú hotové. Dobrú chuť.

tvarohové nanuky

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám domáce tvarohové nanuky chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *