Domáce tvarohové nanuky
Leto je ako stvorené na dobrú zmrzlinu či nanuk. Vyrobte si tvarohové nanuky doma. Stačí trošku fantázie, formičky na nanuky a mrazák, ktorý z nich spraví to pravé letné a chutné osvieženie.
Ak ste smotanový, máme pre vás recept na domáce nanuky, pripravené z jemného tvarohu a smotany. Samozrejme, na ich povrchu nesmie chýbať čokoláda. Tak sa smelo pusťme do ich prípravy 😉
Na domáce tvarohové nanuky budeme potrebovať:
- 250 g jemného tvarohu
- 2 Pl práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 180 ml smotany na šľahanie
- 4 Pl 16% kyslej smotany
- 150 g horkej čokolády
- 2 Pl oleja
- špajle
Ako na to:
V miske si spolu zmiešame tvaroh, práškový a vanilkový cukor. Do zmesi prilejeme dobre vychladenú smotanu na šľahanie a pomocou kuchynského mixéra na pomalých otáčkach vyšľaháme nadýchaný krém. Do krému pridáme 4 polievkové lyžice kyslej smotany a zľahka vmiešame. Tvarohovo-smotanovú zmes ochutnáme a prípadne osladíme práškovým cukrom.
Tvarohovú zmes plníme do formičiek na nanuky a vložíme ich do mrazáku aspoň na 4 hodiny. Vo vodnom kúpili si rozpustíme horkú čokoládu, do ktorej prilejeme 2 polievkové lyžice oleja. Hotové zamrazené nanuky potom namočíme do rozpustenej horkej čokolády. Voilá, domáce tvarohové nanuky sú hotové. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám domáce tvarohové nanuky chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.