Domáci Snickers

Potrebujeme:

Cesto:
230 g hladkej múky,
175 g masla,
75 g kryštálového cukru,

vnútro:
400 g kondenzovaného mlieka,
4 PL kryštálového cukru,
200 g masla,
250 g arašídov,

poleva:
125 g mliečnej čokolády,
125 g čokolády na varenie.

Postup:

Z múky, cukru a masla urobíme cesto a rovnomerne ho dáme na plech (cca 20 x 25 cm). Pečieme v rúre rozohriatej na 160°C asi 20 minút. Keď je cesto zlatisté, je hotové. Sušienkový korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si krém. Do hrnca dáme kondenzované mlieko, cukor, maslo a arašídy a za stáleho miešania pomaly varíme. Keď krém začne vrieť, tak miešame rýchlejšie asi 20 minút. Keď je krém pomerne tuhý, odstavíme ho z ohňa. Následne ho nanesieme na sušienkové cesto a rovnomerne rozotrieme. Necháme stuhnúť. Zostáva už len poleva. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokolády a vylejeme rovnomerne na karamelovú vrstvu. Dezert dáme do chladničky a pred podávaním ho nakrájame na rezy.

Ilustračná foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *