Dezerty a múčne jedláRecepty

Dukátové buchtičky

Potrebujeme: 400g polohrubej múky, 40g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1/4 l mlieka, 50g masla, soľ, 20g droždia, 0,1 l mlieka a 1 lyžica cukru (na kvások)

Postup: V hrnčeku premiešame deciliter teplého mlieka, cukor a rozdrobené droždie. Múku premiešame s trochou soli a preosejeme. Pridáme cukor, žĺtok, mlieko, roztopené maslo a citrónovú šťavu. Primiešame vykysnutý kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Z cesta tvarujeme buchtičky, ktoré potrieme roztopeným maslom a ukladáme na plech tesne vedľa seba (tak, aby sa buchtičky dotýkali). Necháme ich na plechu chvíľku dokysnúť a upečieme. Podávame s vanilkovým krémom.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *