Farba taniera môže ovplyvniť, aké množstvo jedla skonzumujete
Nový výskum publikovaný v decembrovom vydaní časopisu Journal of Consumer Research ukazuje, že pri konzumovaní nie je dôležitá len veľkosť taniera, ale aj jeho farba. Reťazce rýchleho občerstvenia na tom zarábajú od ich vzniku. Spoliehajú sa na výrazné farby, ako je červená, oranžová a jasná žltá. Môžete si to všimnúť v reklamách, na baleniach a celkovo pri dekorácií týchto stravovacích zariadení. Toto všetko vás ovplyvňuje.
Najnovšie štúdia však ukázali, že ľudia majú tendenciu jesť viac, ak je menší rozdiel medzi farbou taniera a farbou konzumovaného jedla.
Napríklad, ak si dáte cestoviny s červenou omáčkou na červenom tanieri, podvedome zjete omnoho viac.
Ak sa chcete vyvarovať tomuto podvedomému prejedaniu, najlepšia voľba je vziať si modrý alebo biely tanier, keďže modrých a bielych jedál je pomerne málo.
Autor: Dads
Zdroj: allheadlinenews.com
Ilustračné foto: sxc.hu