Farebný kokosový tunel – spomienka na detstvo
Ľahká príprava
Doba prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 25 porcií
Na hmotu: 200 g strúhaného kokosu
200 g preosiateho práškového cukru
3 zarovnané PL sušeného mlieka
240 g rozpusteného masla
1 bielok
2 PL rumu
1 zarovnaná PL preosiateho kakaa
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Na potretie:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
1 balenie Zdobenia tmavého Dr.Oetker
1. Na prípravu hmoty v mise zmiešame kokos s cukrom a mliekom. Pridáme maslo, bielok a rum a
ručne vypracujeme dohladka. Hmotu rozdelíme na 4 diely. Jeden diel necháme nezafarbený. Druhý
diel zafarbíme kakaom, tretí diel žltou farbou a štvrtý diel červenou farbou.
2. Hmotu odložíme asi na 20 minút do chladničky. Potom z každého dielu vytvarujeme valčeky,
spojíme ich k sebe, jemne povaľkáme a vytvarujeme do tvaru tunela. Odložíme do chladničky asi na
2 hodiny a necháme stuhnúť.
3. Na potretie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, nanesieme na tunel a ihneď posypeme
zdobením. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
TIP:
Miesto polevy môžeme tunel obaliť v kokose. Na spestrenie môžeme kokos zafarbiť Farbou gélovou
potravinárskou Dr.Oetker.