Dezerty a múčne jedláRecepty

Farebný kokosový tunel – spomienka na detstvo

Ľahká príprava

Doba prípravy: asi 20 minút

Vystačí na: asi 25 porcií

Na hmotu: 200 g strúhaného kokosu

200 g preosiateho práškového cukru

3 zarovnané PL sušeného mlieka

240 g rozpusteného masla

1 bielok

2 PL rumu

1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker

Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

Na potretie:

1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

1 balenie Zdobenia tmavého Dr.Oetker

1. Na prípravu hmoty v mise zmiešame kokos s cukrom a mliekom. Pridáme maslo, bielok a rum a

ručne vypracujeme dohladka. Hmotu rozdelíme na 4 diely. Jeden diel necháme nezafarbený. Druhý

diel zafarbíme kakaom, tretí diel žltou farbou a štvrtý diel červenou farbou.

2. Hmotu odložíme asi na 20 minút do chladničky. Potom z každého dielu vytvarujeme valčeky,

spojíme ich k sebe, jemne povaľkáme a vytvarujeme do tvaru tunela. Odložíme do chladničky asi na

2 hodiny a necháme stuhnúť.

3. Na potretie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, nanesieme na tunel a ihneď posypeme

zdobením. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

TIP:

Miesto polevy môžeme tunel obaliť v kokose. Na spestrenie môžeme kokos zafarbiť Farbou gélovou

potravinárskou Dr.Oetker.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *