CestovinyRecepty

Rezance zapečené s marhuľami

Potrebujeme:
400 g polievkových rezancov, 600 g marhúľ, 150 g vlašských orechov, 100 g práškového cukru, 100 ml mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice masla, maslo na vymastenie zapekacej misy

Postup:
Polievkové rezance si najprv uvaríme v osolenej vode, scedíme, necháme odkvapkať a premiešame s maslom. Polovicu rezancov dáme do vymastenej zapekacej misy, na ne poukladáme vykôstkované marhule, posypeme mletými orechmi, polovyčným množstvom cukru a prikryjeme druhou polovicou rezancov. Zapekaciu mysu vložíme do stredne vyhriatej rúry a krátko pečieme. Potom rezance zalejeme vajicami rozšľahanými s mlieku a zapečieme dozlatista. Hotové jedlo posypeme zvyšným práškovým cukrom.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *