Višňový džem so slivovicou

Potrebujeme:

900 g odkôstkovaných višní,
40 ml slivovice,
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker,
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Postup:

Dr_Oetker_Kyselina_citronova_potravinarska_20g_3D_RGB (1)Na prípravu džemu 2/3 višní ponorným mixérom rozmixujeme a zvyšok nakrájame na polovice. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme slivovicu, vanilkový cukor a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Množstvo vystačí  asi na 3 poháre (350 ml).

TIP: Miesto slivovice môžeme použiť ríbezľovú šťavu.

Visnovy dzem so slivovicou RGB s (1)

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *