Dezerty a múčne jedláRecepty

Gaštanové guľky

Gaštany sú bez pochýb tým najvernejším symbolom jesene. Okrem toho, že slúžia ako pekná dekorácia do bytu, sú aj chutnou ingredienciou do jednoduchých dezertov. Nechajte sa inšpirovať gaštanovými guličkami a nazbierajte si ich už dnes.

Potrebujeme:

200 g uvarených a olúpaných gaštanov,

200 g kryštálového cukru,

3 PL mlieka,

50 g mandlí,

kakaový prášok/ kokos.

Postup:

Cukor zalejeme mliekom a necháme zovrieť. Gaštany pretrieme cez sito a spolu s olúpanými a posekanými mandľami pridáme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme, necháme vychladnúť a napokon tvarujeme guľky podľa vlastnej fantázie. Môžeme obaľovať v postrúhanej čokoláde, kakau alebo kokose. Podávame uložené v papierových košíčkoch.

Ilustračné foto: pixabay.com

 

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *