Grilovaný camembert s brusnicovou omáčkou
Jedli ste už camembert? Je to veľmi chutný syr, ktorý sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov a stále bude chutiť výborne. Ak ste už prejedení mäsa a chcete na obed niečo ľahšie, určite tento recept vyskúšajte!
Budete potrebovať:
2 syry camembert
olivový olej
zemiaky
maslo
mlieko
čierne korenie, soľ
brusnice
víno
cukor
Postup prípravy:
Na rozohriatu panvicu pridajte malé množstvo olivového oleja. Pridajte cemembert a na menšom ohni ho opečte z oboch strán, pozor ale, tento syr sa rýchlo rozteká, takže ak budú obe jeho strany svetlohnedé, môžete panvicu z plameňa odstaviť. Zo zemiakov si pripravte klasickú zemiakovú kašu s maslom a troškou mlieka. Brusnice alebo brusnicový kompót preveďte varom s malým množstvom cukru a vody, pridajte štipku masla a ešte chvíľu povarte, môžete k zmesi doliať aj trošku červeného vína. Nakoniec camembert dajte na tanier, pridajte zemiaky a syr polejte brusnicovou omáčkou. Dobrú chuť!
Ilustračné foto:pixabay.com