Grilovaný camembert s brusnicovou omáčkou

Jedli ste už camembert? Je to veľmi chutný syr, ktorý sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov a stále bude chutiť výborne. Ak ste už prejedení mäsa a chcete na obed niečo ľahšie, určite tento recept vyskúšajte!

 Budete potrebovať:

 2 syry camembert

olivový olej

zemiaky

maslo

mlieko

čierne korenie, soľ

brusnice

víno

cukor

Postup prípravy:

 Na rozohriatu panvicu pridajte malé množstvo olivového oleja. Pridajte cemembert a na menšom ohni ho opečte z oboch strán, pozor ale, tento syr sa rýchlo rozteká, takže ak budú obe jeho strany svetlohnedé, môžete panvicu z plameňa odstaviť. Zo zemiakov si pripravte klasickú zemiakovú kašu s maslom a troškou mlieka. Brusnice alebo brusnicový kompót preveďte varom s malým množstvom cukru a vody, pridajte štipku masla a ešte chvíľu povarte, môžete k zmesi doliať aj trošku červeného vína. Nakoniec camembert dajte na tanier, pridajte zemiaky a syr polejte brusnicovou omáčkou. Dobrú chuť!

 

 

 

Ilustračné foto:pixabay.com

 

 

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *