Dezerty a múčne jedláRecepty

Mrkvová torta

Potrebujeme:

300 g postrúhanej mrkvy,
5 vajec,
250 g cukru,
60 g polohrubej múky,
300 g podrvených mandlí (prípadne iných orechov),
1 ČL citrónovej kôry,
1 ČL citrónovej šťavy,
1 ČL prášku do pečiva,
½ kávovej lyžičky perníkového korenia,
1 PL rumu,
štipka soli,
Poleva:
200 g práškového cukru,
2 PL citrónovej šťavy.

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme na penu. Pridáme mrkvu, múku, pomleté mandle, citrónovú šťavu i kôru, prášok do pečiva, perníkové korenie, štipku soli a rum. Všetko spolu premiešame a hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 50 – 60 minút. Napokon si pripravíme polevu. Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou, prípadne použijeme práškovú citrónovú polevu, ktorú rozrobíme s vodou podľa návodu na obale. Tekutú zmes nalejeme na tortu a rovnomerne rozotrieme po povrchu, prípadne aj po bokoch. Tortu dozdobíme podľa fantázie.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *