Slivkový koláč

Potrebujeme:
1000 g sliviek, 500 g hrubej múky, 70 g kryštálového cukru, 70 g margarínu, 20 g droždia, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžičiek strúhanky, 1 vajce, mlieko podľa potreby

Postup:
Do múky najprv dáme cukor, roztopený margarín, droždie, soľ, vajce, vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 1 cm a dáme na vymastený plech, Slivky vylúpeme, jeden koniec nakrojíme a roztiahneme do tvaru vejárika a uložíme na cesto tesne vedľa seba šupkou dolu. Vrch posypeme strúhankou a cukrom a pečieme v stredne teplej rúre. Upečené koláče pokrájame na štvorčeky. Namiesto sliviek môžeme použiť aj marhule, čerešne, ríbezle alebo čučoriedky.

Ilustračné foto: sxc.hu

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *