Dezerty a múčne jedláRecepty

Jablkové rezy so šľahačkou

Vystačí na: asi 24 porcií
Doba prípravy: asi 35 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Náročnosť: jednoduché

Prísady:

Na cesto:

300 g polohrubej múky,
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker,
50 g cukru,
½ KL soli,
150 ml mlieka,
100 g zmäknutého masla alebo margarínu,

Na náplň:

500 g kyslejších olúpaných a nastrúhaných jabĺk ,
100 g zmäknutého masla,
100 g cukru,
1 balíček (40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker,
2 vajcia,
250 ml smotany na šľahanie,

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie 30 x 40 cm,
elektrický ručný šľahač.

Príprava:

1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
2. Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
4. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.
5. Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

6. Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *