Jarná nátierka

Jar je síce ďaleko, no určite sa každý poteší ak počas sychravých jesenných dní prenikne aspoň na váš stôl v podobe lahodnej nátierky.

Potrebujeme:

2 vajíčka,

1 PL bylinkového masla,

2 jarné cibuľky,

100 g cottage syru,

1 ČL horčice,

1/2 ČL soli,

čerstvé mleté korenie,

zelená časť z jarných cibuliek,

3 PL žeruchy,

1 PL posekanej alebo sušenej petržlenovej vňate.

Postup:

Cibuľku nasekáme na jemné kolieska. Všetky bylinky dôkladne umyjeme, osušíme a pokrájame nadrobno. Vajíčka v miske rozšľaháme vidličkou spolu so štipkou soli. Na panvici rozohrejeme bylinkové maslo a orestujeme na ňom cibuľku. Prilejeme vajíčka, bylinky a vytvoríme stredne hustú praženicu. Pokiaľ je ešte teplá, vmiešame do nej cottage syr, horčicu a korenie podľa chuti. Všetko dôkladne premiešame a podávame s pečivom.

Ilustračné foto: pixabay.com 

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *