Káva grátis ku koláčiku? Oslávte v McCafé deň kávy
Káva je pre mnohých neoddeliteľnou súčasťou života. Pre niektorých ľudí je to životabudič, bez ktorého si nevedia predstaviť ráno, iní ju zase vnímajú ako chvíľu relaxu či chutného rituálu. Nech je to akokoľvek, príďte si ju vychutnať na Medzinárodný deň kávy a osláviť tento zázračný nápoj do obľúbených kaviarní McCafé.
Kaviarenská časť McCafé v reštauráciách McDonald’s sa teší veľkej obľube, čo dokazujú aj ocenenia Najdôveryhodnejšia značka kaviarní, ktoré v minulých rokoch vyhrala dvakrát po sebe. Niet sa čomu čudovať, keďže pre návštevníkov McCafé vo väčšine reštaurácií McDonald’s po celom Slovensku je dennodenne pripravená široká ponuka kvalitnej čerstvej kávy, lahodné dezerty, studené nápoje a čaje v príjemnom prostredí s dobrou atmosférou. ,,Našu ponuku neustále prispôsobujeme potrebám našich zákazníkov, u nás si vyberie naozaj každý. Náročnejší návštevníci majú na výber okrem klasického sortimentu aj rôzne kávové špeciality, ako je napríklad Ľadové latté alebo Oreo Frappé. Navyše na oslavu medzinárodného dňa kávy, ktorá bude u nás od 30. septembra do 2. októbra, sme pre všetkých zákazníkov pripravili špeciálnu ponuku – ku každému koláču nad 2,80 eur dostane zákazník kávu zadarmo,“ hovorí Lucia Poláčeková, PR manažérka pre McDonald’s na Slovensku.
Dobrá káva je blahom pre telo aj dušu
Slováci sú veľkí milovníci kávy. Až 66 % opýtaných ľudí pije kávu kvôli jej chuti a skoro polovica denne vypije dve šálky kávy*. Ale viete, koľko káv za deň je tak akurát? Na túto otázku neexistuje správna odpoveď. Pre každého platí niečo iné, a hlavne, nie je káva ako káva. Kvalitná káva vás povzbudí a dodá prísun energie, z tej menej kvalitnej, nebudete mať pozitívne účinky a dokonca vám môže uškodiť.
V McCafé sa zákazníci môžu spoľahnúť, že káva, ktorú si objednajú im prinesie pôžitok a radosť. Profesionálni baristi, ktorí kávu pripravujú vedia, že kvalitná chuť kávy nezávisí len od druhu kávy, ale aj od jej samotnej prípravy. Napríklad pri obľúbenom cappuccine je rozhodujúcim faktorom pri príprave kvalitne napenené mlieko. Pri espresse zase platí, že jeho objem by malo byť 25 – 30 mililitrov a kraľuje mu vrstva hustej peny, ktorá sa nazýva crema.
Ekologicky a podľa potrieb zákazníkov
Najčastejšie pestovanými druhmi kávovníkov je Arabica a Robusta. Robusta je menej náročná na pestovanie a odolnejšia voči škodcom. Tým pádom jej chuť je ťažšia a horkejšia. Arabica práve naopak, je oveľa citlivejšia, okrem správnej teploty vyžaduje aj konkrétne ph pôdy, ktoré výrazne ovplyvňuje jej prežitie. Aj napriek tomu, že pestovanie Arabicy je oveľa náročnejšie, tvorí ju až 70% svetovej produkcie kávy. Je to pre jej obľúbenú jemnú arómu a ovocnú chuť so sviežimi kyslými tónmi. Práve 100% Arabica pestovaná na vyberaných plantážach v Južnej Amerike prispieva k vyváženej chuti káv McCafé .
Pre spoločnosť McDonald’s nie je dôležitá pri spracovaní kávy len kvalita, ale starostlivo dbá aj na ekológiu. McCafé garantuje, že na komplexný proces pestovania, zberu a spracovania kávy dohliada nezávislá organizácia Rainforest Alliance. Označenie kávy s ich známym symbolom ,,zelenej žaby“ napovedá zákazníkom o tom, že káva pochádza z plantáží, ktoré rešpektujú zásady ochrany životného prostredia a udržateľného poľnohospodárstva.
*Zber dát bol realizovaný prostredníctvom aplikácie Instant Research agentúry Ipsos