Macarons
Na macarons budeme potrebovať: 100 g práškového cukru, 25 g kakaa, 50 g mandľovej múky, 2 vajíčka, 65 g kryštálového cukru
Na náplň budeme potrebovať: 200 g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie a plátok masla.
Pripravíme si misu, v ktorej zmiešame práškový cukor, mandľovú múku a kakao a ingrediencie preosejeme. Rozbijeme vajcia a z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme kryštálový cukor. K bielkam vsypeme pripravenú zmes cukru, mandľovej múky, kakaa a premiešame. Na vytvorenie dokonalých koliesok budeme potrebovať šablónu. Ak ju máme pripravenú, na plech prestrieme papier na pečenie a pomocou cukrárenského vrecka naplneného pripravenou zmesou urobíme podľa šablóny macarons. Plech môžeme jemne párkrát buchnúť o stôl a necháme 20 minút ležať. Následne macarons vložíme do rúry na 13 minút. Keď sa dopečú, skôr ako ich odlepíme, musíme ich nechať vychladnúť.
Náplň si pripravíme tak, že zohrejeme smotanu spolu s maslom, iba natoľko aby nevrela. Do misky si rozlámeme čokoládu a zalejeme ju ohriatou smotanou. Spolu ich premiešame. Vzniknutú zmes necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
Následne macarons spojíme čokoládovým ganache a je to.