Marcipánové toliare: Pre milovníkov orechov
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Vystačí na: asi 100 kusov
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Prísady:
Na cesto:
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
350 g hladkej múky
na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
½ KL Arómy mandľovej Dr.Oetker
50 g kyslej smotany
200 g zmäknutého masla alebo margarínu
Na ozdobu:
2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
250 g vlašských orechov
Ešte potrebujeme:
3 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
Príprava:
- Na prípravu cesta nastrúhame marcipán na hrubom strúhadle. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, smotanu, maslo alebo margarín a marcipán a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na tretiny a vytvarujeme valčeky (Ø 3 cm).
- Valčeky obalíme v škoricovom cukre a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
- Valčeky ostrým nožom nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch ozdobíme polovičkami orechov a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Toliare necháme vychladnúť.
TIP: Vlašské orechy môžeme nahradiť iným druhom orieškov.
V dobre uzavretej nádobe môžeme toliare uchovávať 3 týždne.