ReceptyŠaláty

Krémový brusnicový šalát

Už dávno neplatí, že šaláty patria medzi tie najmenej zaujímavé jedlá. Môžeme si ich predsa pripraviť na milión spôsobov, fantázii sa tu medze nekladú.

Potrebujeme:

3 šálky čerstvých alebo rozmrazených brusníc,
20 g nesladeného ananásu,
2 šálky malých marshmallow,
1 jablko,
2/3 šálky kryštálového cukru,
štipka soli,
2 šálky smotany na šľahanie,
1/4 šálky posekaných vlašských orechov.

Postup:

Brusnice, ananás a jablko nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do veľkej misy, pridáme marshmallows, cukor, soľ a všetko zmiešame do zmesi. Prikryjeme alobalom a vložíme na celú noc do chladničky. Na ďalší deň v miske do tuha vyšľaháme smotanu na šľahanie. Tesne pred podávaním pridáme do brusnicového šalátu smotanový krém aj nadrobno posekané orechy.

ilustračné foto: pixabay.com

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *