Dezerty a múčne jedláRecepty

Maslové karamelky

Vyrobte si vlastné karamelky iba zo 4 surovín.

Potrebujeme:

1 salko (397 g),
450 g trstinového cukru,
1 malé maslo (125 g),
150 ml mlieka.

Postup

Všetky suroviny dáme do hrnca a za stáleho miešania rozpustíme na miernom ohni. Pomaly zmes privedieme do varu a občasným premiešavaním necháme prebublávať 10 – 15 minút. Hotový karamel spoznáme tak, že trošku zmesi naberieme na lyžičku a kvapneme ju do pohára studenej vody. V nej by sa mala vytvoriť gulička. Hrniec odstavíme z ohňa a miešame, kým zmes nezhustne a nezačne sa ťahať. Hotovú zmes vylejeme do formy (asi 20 x 20 cm) vyloženej papierom. Necháme úplne vychladnúť a rozkrájame na kocky alebo iný tvar. Použite napr. vykrajovačky.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *