Mikulášske makrónky

Mikulášske makrónky – čertovsky dobré

  • stredná obtiažnosť

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba sušenia: asi 12 minút (1 plech)

Vystačí na: asi 25 zlepených kusov

Na cesto:

2 bielky

100 g cukru

100 g najemno namleté mandle

160 g práškového cukru

Na náplň:

150 g polotučného tvarohu

2 zarovnané KL mletej škorice

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker

1 zarovnaná PL brusnicového džemu

Na ozdobenie:

Zdobiaca tuba biela Dr.Oetker

Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

elektrický ručný šľahač

cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

1. Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec zľahka vmiešame namleté mandle zmiešané s práškovým cukrom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme pusinky s Ø asi 3 cm. Plechmi niekoľkokrát pobúchame o podložku, aby sa makrónky zbavili vzduchových bublín. Makrónky necháme na plechu ešte asi pol hodiny schnúť. Vložíme do predhriatej rúry
a sušíme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba sušenia: asi 12 minút (1 plech)


2. Makrónky necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vymiešame tvaroh so škoricou, vanilínovým cukrom a vyškrabanou dreňou zo struku. Náplň nanesieme na spodnú časť polovice makrónok. Do stredu nanesieme brusnicový džem. Povrch zvyšných makrónok ozdobíme tubou
a dozdobíme perličkami. Necháme krátko zaschnúť a zlepíme s druhou polovicou makrónok.

TIP:  Najemno namleté mandle je možné nahradiť mandľovou múkou.

 

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *