PolievkyRecepty

Minestrone

Potrebujeme:

250 g kelu,
50 g veľkej bielej fazule,
2 lyžice paradajkového pretlaku,
2 póry,
2 strúčiky cesnaku,
2 lyžice hrášku,
1,5 l hydinového vývaru,
1 lyžica oleja,
1 lyžica masla,
1 cibuľa,
1 mrkva,
kúsok zeleru,
mleté čierne korenie,
soľ,
petržlenová vňať,
pažítka.

Postup:

Fazuľu, ktorú sme si vopred namočili, zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Na rozpálenom oleji a masle opražíme cibuľu nakrájanú na plátky, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, podlejeme troškou vody a necháme dusiť približne 10 minút. Následne k udusenej zelenine pridáme paradajkový pretlak, na kolieska nakrájaný pór, rozpučený cesnak a na rezance nakrájaný kel. Zalejeme vývarom aj s fazuľou a varíme kým nám suroviny nezmäknú. Tesne pred dovarením pridáme aj hrášok. Polievku okoreníme a osolíme podľa chuti, servírujeme ju ozdobenú s pažítkou a petržlenovou vňaťou.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *