Bezlepková diétaDezerty a múčne jedláRecepty

Strúhaný tvarohový kakaový koláč

Na cesto potrebujeme
400g hladkej múky alebo bezlepkovej múky Promix PK,
150g práškového cukru,
1 vanilkový cukor,
1 žĺtok,
250g masla,
1/2 prášku do pečiva,
2 lyžice kakaa
Na plnku:
250g hrudkového tvarohu,
1/2 balíčka vanilkového cukru,
90g práškového cukru,
3 žĺtky, 4 bielka,
hrozienka

Postup: Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme žĺtka vymiešané s cukrom, vanilkový cukor a kakao. Vymiesime cesto, ktoré odložíme do chladničky. Kým cesto chladne, pripravíme si plnku. Tvaroh zmiešame s cukrom a žĺtkami, jemne primiešame vyšľahané bielka a hrozienka. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Na plech vyložený papierom na pečenie nastrúhame na hrubšom strúhadle prvú polovicu cesta, nalejeme na ňu plnku a na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme pri 180°C približne 20 – 30 minút.

Tip: Do plnky môžeme dať namiesto 250g tvarohu 500g tvarohu (dva kelímky). Koláč tak získa výraznejšiu tvarohovú chuť.
Tip: Koláč môžeme pripraviť aj bezlepkový, pričom stačí vymeniť hladkú múku za bezlepkovú bez zmeny pomeru ďalších ingrediencií. My sme pri pečení použili múku Promix PK.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *